Rooibos thee een gezonde thee uit Zuid - Afrika

Rooibos

Een bijzondere thee uit Zuid-Afrika

 

In Zuid-Afrika, ongeveer 250 kilometer van Kaapstad, in een prachtige en rustige vallei aan de voet van het Cedergebergte, groeien de struiken waar Rooibos thee van gemaakt wordt.


Deze struiken bloeien meestal in oktober. Er zitten dan hele mooie gele bloemetjes aan de takken die doen denken aan de bloemen van een brem. Maar het zijn de naaldjes die gebruikt worden om thee van te maken.

 

Nadat de takken van de struik met een sikkel afgesneden zijn, worden ze in bundels samengebonden en afgevoerd naar de fabriek om vermalen te worden. De takken gaan dan door een molen die met scherpe messen de takken in hele kleine deeltjes snijdt. Deze kleinere takken worden dan op een betonnen baan gelegd, waarna het fermentatieproces kan beginnen. Met een grote tractor wordt er over de kleinere takken  heen gereden om de thee te “kneuzen”. Na dit proces wordt er water over heen gesproeid, zodat de thee in de zon kan liggen “broeien”. Dit proces wordt een aantal keer gedurende 8 uur herhaald vervolgens worden de naaldjes goed uit elkaar gespreid zodat het kan drogen. ‘s Morgens vroeg wordt de thee van de baan afgeraapt en in zakken gestopt.

 


 Na dit fermentatieproces wordt de thee gezeefd om de naaldjes van de stokjes te scheiden. Er zijn verschillende zeven achterelkaar opgesteld, die ervoor moeten zorgen dat er uiteindelijk zo weinig mogelijk stokjes overblijven in de Rooibos thee.

 

Het verschil tussen andere soorten thee en Rooibos thee is dat Rooibos thee cafeïnevrij en looizuurarm is. Hierdoor verandert de thee niet van smaak en kleur als u de thee heel lang laat staan. De thee die ‘s ochtends gezet is, kan ‘s avonds nog gerust opgewarmd en gebruikt worden; er verandert niets aan de thee

 

Rooibos thee is zeker een gezonde thee voor de gezondheid. Rooibos is rijk aan de volgende mineralen: calcium, koper, fluoride, ijzer, magnesium, kalium ,zink en Magaan. Bovendien is het rijk aan vitamine C. Rooibos bevat een grote hoeveelheid Antioxidanten.  Antioxidanten pakken de ziekteverwekkers aan, die niet alleen de lichaam cellen, maar ook het afweersysteem aantasten. Uit vele onderzoeken is gebleken dat rooibosthee een natuurlijk hulpmiddel is om de vaatwanden schoon en de bloedvaten open te houden. Voor het beste resultaat drinkt u per dag 6 kopjes rooibosthee.

 

Je kunt Rooibos thee zeker s’ avonds drinken want het bevordert een gezonde slaap. Rooibos thee stimuleert de nierwerking en dit leidt tot het afdrijven van overtollig vocht en afvalstoffen uit het lichaam. Hierdoor vermindert de belasting van hart, bloedvaten en gewrichten.

 

Bij regelmatig gebruik werkt rooibos thee gunstig op de darmen, waardoor de stoelgang positief beïnvloed wordt.
Rooibos thee kan koud gedronken worden, daardoor kun je het ook aan baby’tjes geven die last hebben van darmkrampjes. De rooibos thee kun je  toevoegen aan het flesje melk.  

 

Rooibosthee kan ook gebruikt worden voor het kinderbadje, de rooibos heeft een positieve werking op luieruitslag of eczeem.
Rooibosthee is uitgegroeid tot een zeer tot een zeer favorite drank, dus veel fabrikanten brengen een eigen variant op de markt. Als je een klein beetje Rooibos aan het theezakje toevoegt, dan mag je al "Rooibosthee"op het doosje zetten. Wil je Rooibos thee drinken omdat het gezond is.  Kies dan  voor een thee met een hoge concentratie van pure Rooibos extract. In de online theewinkel van O-Lijf heb je een ruime keuze uit verschillende melanges, smaken en geuren, maar iedere rooibos thee heeft het hoge rooibos gehalte. Wil je de online theewinkel van O-Lijf bezoeken klik dan hier


Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd