De thee uit de theewinkel van O-lijf

thee

De exclusieve Theeleverancier van O-Lijf 

Door al vele jaren samen te werken met onze theeleveranciers ,weet ik wat je van hun thee mag verwachten. Door de goede controles en zorg voor de thee heb ik al jaren kwaliteits thee in het assortiment.

Niet alleen ik ben zeer tevreden over hun zorg en samenstelling van  de thee, maar ook vele klanten van O-Lijf hebben inmiddels al ontdekt dat de exclusieve  thee van   zeer goede kwaliteit is. De heerlijke melanges zijn met zorg samengesteld en smaken per soort als een heerlijk pallet naar vruchten, kruiden, specerijen of bloemen. Per seizoen weten zij steeds de top thee te melangeren of aromatiseren, dit afgestemd op de smaken van het seizoen.

Onze theeleverancier is trendsetter op het gebied van losse thee en heeft meer dan 600 soorten in het assortiment. Van basissoorten tot unieke, eigen melanges. Van Earl Grey en Ceylon tot de champagne onder de theesoorten: Darjeeling First Flush. En elk jaar worden er weer nieuwe theeplantages ontdekt en komen er 20 tot 30 unieke soorten bij.

Kwaliteit

Elke dag streven ze naar een hoog niveau en daarvoor doen zij geen concessies. De theeblaadjes worden rechtstreeks van de plantages geïmporteerd waardoor de productie geheel in eigen handen is. Elke oogst wordt vakkundig in hun eigen theelaboratorium door onze ‘teatasters’ getest op geur en smaak. Bovendien is een groot deel van onze theesoorten biologisch geproduceerd en voorzien van een certificering. Zo kunnen zij een constante kwaliteit waarborgen. Certificering houdt in dat  iedere thee voorzien wordt van een eigen Productie nummer. Daardoor kunnen ze elke thee die het bedrijf verlaat precies administreren en controleren. Met het productie nummer kunnen ze zien naar welke firma een thee is gezonden en wanneer en  wie deze thee heeft geproduceerd. Door deze werkmethode garanderen zij een strenge bewaking en kwaliteit van onze thee. Maar moest er onverhoopt iets mis zijn aan een zending kunnen ze direct Aktie ondernemen.

Doordat ze zeer hoge eisen stellen aan onze producten worden er dagelijks steekproeven gedaan van de thee. Tevens laten zij de thee regelmatig controleren door het Instituut Labor Dr. Specht in Hamburg.  De productie van deze thee is onderhevig aan de strengste hygiënische maatstaven. In het Laboratorium wordt regelmatig en onaangekondigd microbiologisch onderzoek gedaan om elke verontreiniging uit te sluiten.

Niet alleen de kwaliteit maar ook de Versheid garantie is door hun speciaal ontwikkeld.De, sinds 1981, ontwikkelde “Aroma-bescherm”-verpakking wordt nog steeds van tijd tot tijd verbeterd. Lang voordat de concurrenten zich met deze vraag bezig hielden zochten zij al naar een hygiënische verpakking die de thee beschermt tegen Aromaverlies en andere invloeden van buitenaf.

Schitterende Melanges/gemende thee door 3D-Softblending

3D-Softblending is een bijzondere manier van menten die een optimale theekwaliteit garandeert. Deze methode is door Tea-Goetz zelf ontwikkeld en imiddels wereldwijd gebruikt. Door een driedimensionale rotatie en een zachte versnelling en vertraging tijdens het mengen wordt de bewerking van de thee zeer mooi en goed uitgevoerd. Door het gebruik van een eigen container per smaakrichting garanderen wij geen bijsmaken aan de thee.

Natuurlijke Aroma's in onze theesoorten

Als je de onze thee ruikt en proeft dan heb je een hele fijne neus en smaak nodig om alle aroma’s en  geuren, bloesems en ingrediënten te kunnen onderscheiden. Door de vele natuurlijke aroma’s en ingrediënten krijgt iedere basis thee zijn eigen karakter.
O-Lijf heeft alleen maar thee die natuurlijke of natuur identieke aroma’s heeft. Kunstmatige aroma’s zijn met betrekking tot onze theeën niet toegestaan en worden dan ook niet gebruikt.  
Het aroma wordt in geconcentreerde vorm uit de plant, vrucht, bloesems of kruiden zelf verkregen. De Natuurlijke aroma’s worden alleen gebruikt als de natuurlijke stof van de basis plant niet intensief genoeg is om de thee een goed aroma te geven. Deze natuurlijke aroma’s zijn identiek met de in de plant voorkomende stoffen. Het voordeel van de natuurlijke aroma’s is dat ze hitte en zuurbestendig zijn en ze hebben  een goede houdbaarheid. 

 Losse thee - Groene thee - zwarte thee - Rooibos thee  - kruiden thee - Vruchten thee Ouder bericht Nieuwer bericht


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd