Bunzau Castle keukentextiel
Wist je dat de thee- en keukendoeken van Bunzlau Castle in Portugal worden gemaakt? De fabriek staat in Mozambique en heeft een eigen plantage waar het gebruikte katoen voor de het keukentextiel vandaan komt.
Wanneer het katoen in grote balen bij de fabriek aankomt heeft het nog z'n natuurlijke look. Het katoen is dan klaar om op enorme spoelen gesponnen te worden.
Na het machinale spinnen start het kleurenproces van het garen waarbij de grote spoelen in een speciaal gesloten verfmachine worden geplaatst. Bij het ontwikkelen van de kleuren gebruiken ze 3 basiskleuren om zo de gewenste tint te krijgen.
Het voordeel hiervan is dat het keukentextiel op deze manier door en door geverfd is, dit proces heet yarn dyeing genoemd.
In dezelfde machine vindt ook het drogen plaats. De droogtijd verschilt per kleur van droogtijd. Dit heeft te maken met de kleurintensiteit en kan wel vijf tot twaalf uur duren.
Het mooie van de dyed yarn methode is dat de mooiste patronen in het keukentextiel geweven kunnen worden. Zoals die ontworpen zijn door Bunzlau Castle.
Nadat het keukentextiel is geweven begint de laatste fase. Het knippen en naaien van de randen,
Met de Bunzlau castle theedoeken doe je de afwas in stijl en aan de dikke handdoek droog je je handen.
In een stappen hoe de Bunzlau Castle keukendoek wordt gemaakt:
- Garen spinnen
- Garen verven
- Weef machine instellen
- Start weven
- Kwaliteit check
- Alle meters weven
- Opslaan en controle
- Speciale finish geven
- Wederom een kwaliteitscheck
- Knippen van de stof op maat
- Confectie van de doek
- Weghalen van losse draden
- Final inspectie
- Verpakken
- Inspectie, randen controle
- Opslaan en verzending per vrachtwagen
O-lijf heeft een ruime collectie van dit mooie keukentextiel. Al het Bunzlau Castle textiel is 100 % biologisch. Na het wassen mag het in de droger. Tijdens het wassen en drogen blijft de mooie borduurrand in de orginele vorm. Het textiel komt mooi de droger uit en hoeft (bijna) niet gestreken te worden.