Losse Theemelanges en thee accessoires

Losse theemelanges- O-lijf- thee accessoires

Smaakvolle losse theemelanges en thee accessoires 

In de online theewinkel van O-lijf vind je unieke losse natuurlijke theemelanges en bijpassende thee-accessoires.
De mooie theepotten,mokken, blikken en serviezen, zijn een mooie aanvulling voor jouw thee moment.
De ambachtelijke losse thee en theemelanges bevatten geen geur en kleurstoffen. Bij o-lijf koop je  thee met een natuurlijke of natuurindentieke smaak.
Meer informatie over onze ambachtijke thee kan je hier vinden.

Smaakvolle thee en theemelanges bij O-lijf 

In de webshop van O-lijf vind je een keur aan smaakvolle theemelanges. Pure thee en gemelangeerde theemelanges.
Ben jij een echte theeliefhebber dan heeft O-lijf een ruime keuze in; Groene thee, Witte thee, Rooibos thee, Zwarte thee, Kruiden thee, Ice tea, Vruchten thee, Oolong, winter thee.

Losse thee - natuurlijke ingredienten - O-lijf

Natuurlijke Aroma`s in de theemelanges van O-lijf 

 Als je de onze thee ruikt en proeft dan heb je een hele fijne neus en smaak nodig om alle aroma’s en geuren, bloesems en ingrediënten te kunnen onderscheiden. Door de vele natuurlijke aroma’s en ingrediënten krijgt iedere basis thee zijn eigen karakter. 

O-Lijf heeft alleen maar thee die natuurlijke of natuur identieke aroma’s bevat. Kunstmatige aroma’s zijn met betrekking tot onze theeën niet toegestaan en worden dan ook niet gebruikt.
Het aroma wordt in geconcentreerde vorm uit de plant, vrucht, bloesems of kruiden zelf verkregen.
De Natuurlijke aroma’s worden alleen gebruikt als de natuurlijke stof van de basis plant niet intensief genoeg is om de thee een goed aroma te geven.
Deze natuurlijke aroma’s zijn identiek met de in de plant voorkomende stoffen. Het voordeel van de natuurlijke aroma’s is dat ze hitte en zuurbestendig zijn en ze hebben een goede houdbaarheid.
O-Lijf heeft een goede samenwerking met verschillende Leveranciers die de kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan.
De kwaliteitsthee die aan O-Lijf wordt geleverd heeft een strenge controle ondergaan, zodat de kwaliteit waar wij voor staan ook gewaarborgd wordt.

De Wereldthee uit India

 Tegenwoordig is India een van de drie grootste wereldproducenten van thee. De Indische thee's verschillen onderling zeer sterk. Als je de ene regio vergelijkt met de andere, zie je uiteenlopende verschillen. In India zijn er twee  soorten theeplanten de Camellia assamica en de Camellia sinensis.

 Darjeeling.

Thee uit Darjeeling is wereldwijd bekend als de fijnste thee.
“Deze thee is als wijn ” zeggen de Indiers.
Toch nomen ze de eerste pluk “Champagen”. De smaak en het parfum kan ongelofelijk verschillen naargelang het pluktijdstip en het soort tuin.
Darjeeling wordt verbouwd tussen 400 en 2500 m hoogte op de flanken van de Himalaya. De lucht is er zeer zuiver, het klimaat koel en mistig.

Nju zijn er 87 tuinen met zeer grote namen. Ze bestrijken een totale oppervlakte van 17.500 ha. En er wordt negen a tien miljoen kilo thee per jaar verbouwd.

Darjeeling heeft vijf plukseizoenen:

De First Flush: de eerst pluk is afhankelijk van het eind van de winter tot ergens tussen eind februari en eind April. Hier kijkt de echte thee liefhebber dan ook heel erg naar uit. Het is een uiterst fijne evenwichtige thee met subtiele amandelsmaak.

De second Flush: deze vind plaats tussen mei en juni, tijdens de broeierige warmte voor de moessonregens. De blaadjes zijn donkerder en kleiner dan de vorige plukken. Het is een van de grote klassiekers. Een thee met een goed evenwicht in kracht en subtiliteit met fruitige aroma’s.

De mousson Flush:  Van Juli tot September, wordt tijdens de moessonregens geplukt.

De Autumn Flush:  Is de laaste oogst van het jaar. Een stevige thee van een mooi, groot blad met sterk ontwikkelde aroma’s van hout en droog fruit. Een typische thee om de hele dag door te drinken.

Assam

De provincie Assam ligt in het Noordoosten van India, tussen Bangladesh, Myanmar en China. Het is een zeer groot theegebied. Het is een zeer vruchtbare streek die meer dan de helft van de Indische thee produceert.
De seizoenen zijn hetzelfde als in Darjeeling. Alleen zijn er maar twee plukseizoenen de First en de Second Flush.

Assam thee

Assam is een erg krachtige en kruidige licht gepeperde thee vol tannines, donker en lichjtvan kleur, dat afkomstig is van hele bladeren. De kleur van de thee wordt bepaald door de pluktijd. 
De thee is  bij uitstek voor theeliefhebbers met een “Britse”smaak. Assam is een  echte ochtendthee die ook met melk gedronken kan worden.

De Assam en Darjeeling thee zijn de thee's voor bij het Ontbijt.  Voor het gebruik in gerechten worden de thee's gebruikt bij de bereiding van Gevogelte of Vis.